mail kantoor@vennincx.be phone 03 664 69 24

Kredieten

Wat ooit begon als advies voor vrienden is ondertussen uitgegroeid tot één van onze kernactiviteiten.

Als kredietmakelaar hebben wij goede contacten bij zowel de gekende als de minder gekende spelers in de markt zodat we voor elke aanvraag wel een voorstel kunnen uitwerken dat perfect aansluit bij wat u wenst. Vast, variabel, accordeon, …alles kan!

Hoe vraag ik een krediet aan?

  • 1U maakt vrijblijvend een afspraak met Nik Baeten
  • 2Hij overloopt uw plannen of uw dossier en geeft u direct een pré advies
  • 3Hij past uw dossier aan waar nodig
  • 4Hij onderhandelt met de kredietbeslissers

Moeilijke dossiers

Ook moeilijke dossiers kunnen met succes afgerond worden, belangrijk daarbij is de opbouw van uw dossier en wij kunnen u daarbij helpen.

Al sinds de oprichting van ons kantoor in 1961 zijn we actief in de verzekerings- en kredietmakelaardij, ik denk dat we dus zonder schroom mogen zeggen dat we ondertussen de nodige ervaring in hebben opgebouwd. Wij weten als geen ander hoe u uw dossier moet indienen om het erdoor te krijgen.

Wanneer is een dossier een moeilijk dossier?

Quotiteit

De verhouding tussen de waarde van uw woning/appartement en de gevraagde/lopende lening. Vb. indien U 100,000 EUR leent voor een huis van 200,000 EUR zal de quotiteit 50% zijn.

Terugbetalingscapaciteit

Uw ruimte om de lening terug te betalen. Het restinkomen is het bedrag dat U maandelijks overhoudt na aftrek van alle leningen/verplichtingen (alimentatie, loonbeslag,….) De meeste kredietgevers hanteren een restinkomen van 1000 tot 1250 EUR voor alleenstaanden en 1250 EUR tot 1500 EUR voor een koppel. Achterliggend kan het aantal kinderen ervoor zorgen dat men een hoger restinkomen wenst. Daarnaast bekijkt men de ratio tussen inkomsten en lasten. Vb. U heeft een gezinsinkomen van 4000 EUR per maand en uw lopende leningen bedragen 1000 EUR per maand, dan bedraagt de ratio lasten inkomsten 25% (1000/4000). Meestal gaat men uit van een maximum ratio van 40%.

U draag een verleden met zich mee

Indien u ooit wanbetalingen heeft gehad op lopende leningen is de kredietgever bij wet verplicht dit te melden aan de Nationale Bank. Deze houdt dit bij in de Centrale voor kredieten aan particulieren. Indien u deze wanbetalingen regulariseert blijft de melding nog een tijd zichtbaar. (van enkele maanden tot enkele jaren afhankelijk van de grootte van de overschrijding/wanbetaling) U heeft ooit een faillissement gehad, ook dit wordt bijgehouden en kan een negatief element zijn in uw dossier.

U hebt als zaakvoerder een (te) grote R/C opgebouwd binnen de vennootschap

Een rekening courant / lopende rekening bouwt u op als u gelden uit uw vennootschap haalt (of erin steekt). Hiermee wordt mee rekening gehouden om de sterkte van de vennootschap te bepalen. Indien te veel gelden uit de vennootschap zijn gehaald kan dit ervoor zorgen dat me de vennootschap te zwak zal achten. En gezien u uw loon uit deze vennootschap haalt wordt dit bekeken als een negatief punt.

Stabroek

Dorpsstraat 110
03 664 69 24
kantoor@vennincx.be

Openingsuren

ma 9.30u - 12u 14u - 17u
di 9.30u - 12u 14u - 19u
wo 9.30u - 12u 14u - 17u
do 9.30u - 12u 14u - 17u
vr 9.30u - 12u gesloten

Putte-Kapellen

Plantinlaan 3A
kantoor@vennincx.be
Enkel op afspraak!