Kopen, bouwen en renoveren

Wat ooit begon als advies voor vrienden is ondertussen uitgegroeid tot één van onze kernactiviteiten.

Tot bij de notaris

Vanaf de opstart van jouw dossier kan je bij ons terecht voor advies over jouw krediet. Wij vergezellen je zelfs tot bij de notaris om ook daar al jouw vragen te beantwoorden.

Krediet op maat

Samen kiezen wij een woonkrediet op jouw maat. In sommige situaties kan je zelfs tot 100% van de aankoopprijs lenen.

Gratis belastingservice

Na de aankoop doen wij regelmatig een check-up van jouw verzekeringen en kredietvoorwaarden. Wij helpen je bovendien elk jaar kosteloos bij het invullen van jouw belastingaangifte.

De beste kredietgever

Grootbanken kunnen niet terecht bij meerdere kredietgevers, wij wel! Wij bekijken welke kredietpartner het beste bij jou past.

Hoe vraag ik een krediet aan?

1
Je maakt vrijblijvend een afspraak met Nik Baeten
2
Hij overloopt jouw plannen of je dossier en geeft je direct een pré advies
3
Hij past je dossier aan waar nodig
4
Hij onderhandelt met de kredietbeslissers
Nik Baeten
Nik Baeten
Een afspraak binnen 48u!
Sophie Van den Bergh
De mensen van DVV Vennincx Verzekeringen hebben ons altijd met raad en daad bijgestaan. Wij moeten maar 1 telefoonnummer onthouden om gerust te zijn.
Anthony Geers
Als je qua verzekeringen een persoonlijke aanpak wilt en mensen die zich tot het uiterste inspannen om alles voor je geregeld te krijgen dan moet je bij Vennincx verzekeringen zijn.
Stephanie Fischer
Persoonlijke service, beste advies en steeds tot uw dienst... alle troeven voor een top-verzekeringsagent ??

Moeilijke dossiers

Ook moeilijke dossiers kunnen met succes afgerond worden. Belangrijk is de opbouw van jouw dossier en daarbij kunnen wij je helpen.

Al sinds de oprichting van ons kantoor in 1967 zijn we actief in de verzekerings- en kredietmakelaardij. Ik denk dus dat we zonder schroom mogen zeggen dat we ondertussen de nodige ervaring hebben opgebouwd. Wij weten als geen ander hoe je jouw dossier moet indienen om een woonkrediet te krijgen.

Nik Baeten
Nik Baeten
Een afspraak binnen 48u!

Wanneer is een dossier een moeilijk dossier?

Quotiteit

Quotiteit is de verhouding tussen de waarde van jouw woning of appartement en de gevraagde/lopende lening. Je leent bijvoorbeeld 100.000 euro voor een huis van 200.000 euro. Dan zal de quotiteit 50% zijn.

Terugbetalingscapaciteit

Dit is jouw ruimte om de lening terug te betalen. Het restinkomen is het bedrag dat je maandelijks overhoudt na aftrek van alle leningen/verplichtingen (alimentatie, loonbeslag,….). De meeste kredietgevers hanteren een restinkomen van 1.000 tot 1.250 euro voor alleenstaanden en 1.250 tot 1.500 euro voor een koppel. Achterliggend kan het aantal kinderen ervoor zorgen dat je een hoger restinkomen wenst.

Daarnaast bekijken kredietgevers de ratio tussen inkomsten en lasten. Je hebt bijvoorbeeld een gezinsinkomen van 4.000 euro per maand en jouw lopende leningen bedragen 1.000 euro per maand. Dan bedraagt de ratio lasten-inkomsten 25% (1000/4000). Meestal gaat men uit van een maximum ratio van 40%.

U draagt een verleden met zich mee

Als je ooit wanbetalingen hebt gehad op lopende leningen, is de kredietgever bij wet verplicht dit te melden aan de Nationale Bank. Deze houdt dit bij in de Centrale voor kredieten aan particulieren. Wanneer je deze wanbetalingen regulariseert, blijft de melding nog een tijd zichtbaar. Dit varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van de overschrijding/wanbetaling. Ook als je ooit een faillissement hebt gehad, wordt dit genoteerd. Dit kan eveneens een negatief element zijn in jouw dossier.

U hebt als zaakvoerder een (te) grote R/C opgebouwd binnen de vennootschap

Een rekening courant / lopende rekening bouw je op als je gelden uit jouw vennootschap haalt of erin steekt. Dit bepaalt mee de sterkte van de vennootschap. Indien te veel gelden uit de vennootschap zijn gehaald, kan dit ervoor zorgen dat men de vennootschap te zwak zal achten. Gezien je jouw loon uit deze vennootschap haalt, wordt dit bekeken als een negatief punt.